Tot ce trebuie să includă bagajul tău de vacanță

0

sursa foto: www.ozicatovacanta.ro

Pentru că vara este anotimpul vacanțelor, bagajul pentru următoarea destinație pe care urmează să o vizitezi este un element esențial, pentru a te bucura de o călătorie fără griji. Fie că te pregătești pentru o escapadă de weekend, o vacanță într-o destinație exotică sau o excursie în natură, bagajul tău trebuie să fie unul complex, care să conțină tot ce ai nevoie pentru a te distra la maximum și pentru a evita situațiile neplăcute.

Astăzi, vom parcurge împreună toți pașii pe care trebuie să îi faci pentru a include lucrurile esențiale în bagajul tău.

1.  Planificarea bagajului

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să ai în vedere locația pe care urmează să o vizitezi și perioada în care vei fi plecată. Dacă alegi excursii Romania de la O Zi Cat O Vacanta, atunci bagajul tău va trebui să conțină lucruri necesare pentru o zi, care să fie ușor de transportat și confortabile, spre deosebire de o vacanță cu avionul, în care trebuie să ai în vedere și limitele impuse de compania aeriană cu care urmează să pleci. Acum că ai aceste lucruri stabilite, începe să faci o listă cu lucrurile de care ai nevoie și bifează fiecare produs pe care l-ai adăugat, pentru a ține evidența și pentru a nu uita ceva acasă.

Mai mult decât atât, organizează produsele pe categorii: machiajele, produsele de îngrijire și medicamentele pot fi puse împreună, într-o pungă cosmetică, iar hainele și încălțăminte, în funcție de tipul acestora. Dacă ai un spațiu limitat, poți să videzi hainele cu ajutorul unor pungi speciale sau poți apela la metoda de rulat.

Nu în ultimul rând, asigură-te că ai pus toate articolele mai grele la bază și cele ușoare deasupra, pentru a fi confortabil de transportat.

2.  Ce nu trebuie să lipsească din bagajul de vacanță?

În primul rând, când pleci într-o călătorie, asigură-te că ai toate documentele importante la tine. De la pașaport, cartea de identitate, până la permisul de conducere pentru cei care dețin un astfel de document, bilete de avion, tren sau autobuz și confirmările pentru cazare, toate acestea trebuie puse într-o husă de protecție și la loc sigur. Mai mult decât atât, îți recomandăm să-ți faci și o asigurare de călătorie, pentru a evita situațiile neplăcute.

Când vine vorba de haine, organizează-le pe zile pentru a-ți fi mult mai ușor. Articolele de bază sunt tricourile, bluzele, pantalonii scurți sau lungi. Pe lângă acestea, adaugă și articole pentru situații neprevăzute, precum pelerine de ploaie sau geci. Dacă vei face și anumite activități, asigură-te că ai echipament adecvat. Același lucru este valabil și pentru încălțăminte.

Mai mult decât atât, nu uita de produsele de îngrijire: de la șampon, periuță de dinți, gel de duș, până la creme cu protecție solară. De asemenea, trebuie să ținem cont și de accesoriile pentru device-urile pe care le avem: încărcătoare de laptop, telefon, cameră foto etc.

Desigur, această listă poate continua în funcție de numărul de persoane cu care mergi, dacă împarți un bagaj cu cineva sau dacă ai copii.

Pregătirea bagajului pentru excursii poate deveni o misiune simplă dacă urmezi acești pași, dar mai ales, te va ajuta să te bucuri de fiecare moment, fără nicio problemă sau stres. Nu uita să adaptezi articolele din bagaj în funcție de destinație și mereu să verifici dacă ai tot ce ai nevoie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate