Chiulangii prinși la păcănele și în baruri în urma unor controale făcute de polițiștii nemțeni

0

La data de 2 octombrie, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Neamț, alături de polițiști de ordine publică din Neamț și Târgu-Neamț au desfășurat o acțiune, pe linia prevenirii absenteismului în unitățile de învățământ din Târgu-Neamț, precum și pentru verificarea respectării prevederilor legale de către comercianții din zona unităților de învățământ.

Pe timpul desfășurării acțiunii au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10.000 lei, fiind realizate instruiri la 8 societăți comerciale, cu privire la comercializarea de produse alcoolice sau de tutun minorilor.

Ca și măsuri complementare a fost dispusă suspendarea activității unui operator economic, pentru o perioadă de 15 zile, fiind transmisă informare Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, cu privire la aspectele constatate.

Au fost legitimați 30 de elevi, care absentau de la orele de curs, fiind întocmite adrese către unitățile de învățământ.

Exemple semnificative:

În incinta unui bar din localitatea Târgu-Neamț au fost identificați 2 minori care și-ar fi  procurat în vederea consumului băuturi alcoolice.

În incinta unei săli de joc in Târgu-Neamț a fost identificat un minor, căruia i s-ar fi permis accesul în incinta sălii de joc, deși era minor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate